Reklama

Reklama
  • 4 pory (tylko białe części)
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka świeżego, posiekanego tymianku
  • 100 ml miodu pitnego
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 100 g herbatników (1 opakowanie)

Umyte i oczyszczone pory kroimy wzdłuż na pół i obsmażamy na maśle ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie oprószamy tymiankiem, zalewamy miodem pitnym, przykrywamy i dusimy na małym ogniu 30 minut, aż miód się zredukuje, tworząc gęsty sos. Pory studzimy w sosie. Każdy kawałek kładziemy na plastrze szynki parmeńskiej, zawijamy, następnie kroimy na dwucentymetrowe kawałki. Zanurzamy w pozostałym z duszenia sosie i pokruszonych herbatnikach.

Reklama

Zobacz więcej pomysłów na przekąski na imprezy

Reklama
Reklama
Reklama