Reklama

Reklama
  • 150 g ogórka
  • 600 g filetu z molwy
  • 1 pęczek kopru
  • 40 g suszonych żurawin
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 200 ml lekkiego bulionu drobiowego (błyskawicznego)
  • 200 ml śmietany
  • 3 łyżki stołowe lekkiej zaprawki do sosu
  • 2-4 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Ogórek opłukać, obrać, przekroić na pół i pociąć na paseczki, następnie pokroić żurawinę, a filet z molwy umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Olej rozgrzać i usmażyć filet. Zdjąć filet, a do powstałego sosu dodać bulion i śmietanę. Gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Dodać zaprawkę i gotować przez 1 minutę co jakiś czas mieszając. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do sosu dodać ogórek, żurawinę i filet rybny i dusić przez ok. 4 minuty. Koper umyć, osuszyć, drobno pokroić i dodać do sosu. Danie podawać z ryżem.

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama