Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawiną
Szybki przepis na potrawkę z ryby z żurawiną. Taki przepis zasmakuje każdemu, rodzinie, przyjaciołom i każdemu znajomemu.
- Paulina Wawrzyniak
Opublikowano: czwartek, 2 października 2014 13:20
Reklama
Reklama
- 150 g ogórka
- 600 g filetu z molwy
- 1 pęczek kopru
- 40 g suszonych żurawin
- 1 łyżka stołowa oleju
- 200 ml lekkiego bulionu drobiowego (błyskawicznego)
- 200 ml śmietany
- 3 łyżki stołowe lekkiej zaprawki do sosu
- 2-4 łyżeczki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Ogórek opłukać, obrać, przekroić na pół i pociąć na paseczki, następnie pokroić żurawinę, a filet z molwy umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Olej rozgrzać i usmażyć filet. Zdjąć filet, a do powstałego sosu dodać bulion i śmietanę. Gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Dodać zaprawkę i gotować przez 1 minutę co jakiś czas mieszając. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do sosu dodać ogórek, żurawinę i filet rybny i dusić przez ok. 4 minuty. Koper umyć, osuszyć, drobno pokroić i dodać do sosu. Danie podawać z ryżem.
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama