Reklama

tortille (3 szt.):

Reklama
  • 3/4 szklanki mąki
  • 75 ml gorącej wody
  • 1,5 łyżki oleju
  • szczypta soli

nadzienie:

  • pierś z kurczaka
  • listki sałaty
  • kolba kukurydzy
  • pomidor
  • 2 łyżki domowego majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • majeranek
  • szczypta soli

Na stolnicy zagnieć ciasto i podziel je na trzy części (kule). Rozwałkuj na bardzo cienkie placki. Każdy przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż (bez oleju) z obu stron
po 40 sekund.
Przygotowanie nadzienia: Mięso umyj, pokrój w plastry i lekko rozbij. Przypraw solą i majerankiem. Rozgrzej patelnię grillową z odrobiną oleju i smaż z obu stron po 3 minuty, odsącz na ręczniku papierowym. Warzywa umyj. Kukurydzę ugotuj w lekko osłodzonej wodzie przez 10 minut. Majonez połącz z jogurtem i posmaruj nim placki, wyłóż na nie sałatę, plastry pomidorów i mięso. Tortillę zwiń i pokrój na kawałeczki.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na przekąski dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama