Reklama

Reklama
  • 500 g mielonego mięsa cielęcego
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • surowe jajko
  • cebula
  • kajzerka
  • 2/3 szklanki groszku (może być mrożony)
  • mała marchewka
  • 100 ml mleka
  • sól i pieprz do smaku

  1. Marchewkę obierz i pokrój w kostkę, razem z groszkiem wrzuć do garnuszka z wrzątkiem, gotuj 10 minut, odcedź.
  2. Do mięsa dodaj surowe jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę, posiekaną cebulę i obgotowane warzywa.
  3. Wyrób, doprawiając solą i pieprzem.
  4. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie połóż połowę mięsa, na nim ugotowane jajka. Przykryj pozostałym mięsem.
  5. Piecz ok. 50 minut w 200°C.
Reklama

Zobacz inne przepisy na klopsiki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama