Przysmak truskawkowy
Wypróbuj przysmak truskawkowy - doskonały pomysł na podwieczorek
Opublikowano: sobota, 14 grudnia 2013 22:57
Reklama
- paczka mrożonych truskawek,
- 2 łyżki żelatyny,
- opakowanie śmietanki 12%,
- opakowanie śmietanki 30%,
- pół szklanki cukru pudru,
- opakowanie cukru wanilinowego lub łyżeczka drobniutko pokrojonej wanilii.
Żelatynę zalej małą ilością zimnej przegotowanej wody, aby napęczniała. Dodaj pół szklanki wrzącej wody, wymieszaj, ostudź (nie może stężeć). Obie śmietanki wymieszaj z cukrem wanilinowym, cukrem pudrem i żelatyną, wstaw do lodówki, aby stężały. Truskawki przelej wrzątkiem i pozostaw do lekkiego rozmrożenia, zmiksuj. Stężałą masę śmietankową pokrój nożem w kwadraciki, ułóż w pucharkach i zalej polewą truskawkową. Podaj na deser lub podwieczorek.
Reklama
Porcja dla dziecka: 2 łyżki śmietanowej galaretki i 2 łyżki sosu
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama