Reklama

Reklama
  • 4 małe pstrągi
  • 3 cytryny
  • pęczek grubego młodego szczypioru
  • 1/2 pęczka koperku
  • 8 łyżek oliwy rozmarynowej
  • sól
  • pieprz

Cytryny umyj i sparz we wrzątku, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w plastry. Opłukany szczypior pokrój na małe kawałki. Koperek drobno posiekaj.
Ryby natrzyj oliwą rozmarynową (ew. zwykłą, bez dodatków), solą i pieprzem. Na kawałkach folii aluminiowej ułóż plasterki cytryny. Ryby nadziej szczypiorkiem wymieszanym z koperkiem. Polej oliwą rozmarynową. Folię zawiń i ułóż ryby na grillu. Piecz 10-15 minut. W połowie pieczenia odwróć ryby na drugą stronę.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na rybę dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama