Reklama
  • 100 g orzechów włoskich
  • pół szklanki mleka
  • garść jeżyn
  • garść jagód goji
  • 1 daktyl
  • 2 łyżki nasion chia
  • łyżeczkę ekstraktu waniliowego
  • jogurt naturalny

  1. Do blendera kielichowego wlej mleko, dodaj daktyla, orzechy włoskie i ekstrakt waniliowy.
  2. Blenduj przez 5-7 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Przelej masę do dużego słoika i dodaj nasiona chia.
  4. Zakryj miksturę pokrywką i dobrze wstrząśnij, aby upewnić się, że nasiona chia są równomiernie rozprowadzone.
  5. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
  6. Deser będzie gotowy, jak tylko nasiona chia napęcznieją.
  7. Podawaj z jogurtem naturalnym i dużą ilością jeżyn.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania z nasionami chia dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama