Pudding chia z jeżynami
Pudding z chia z jeżynami to śniadanie pełne witamin i mikroelementów, ale jednocześnie niezbyt ciężkie. To pyszna śniadaniowa odmiana po jajecznych lub zbożowych porannych posiłkach.
- mat. pras. Jedz jak mistrz
Opublikowano: piątek, 24 sierpnia 2018 13:14
Reklama
Reklama
- 100 g orzechów włoskich
- pół szklanki mleka
- garść jeżyn
- garść jagód goji
- 1 daktyl
- 2 łyżki nasion chia
- łyżeczkę ekstraktu waniliowego
- jogurt naturalny
- Do blendera kielichowego wlej mleko, dodaj daktyla, orzechy włoskie i ekstrakt waniliowy.
- Blenduj przez 5-7 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Przelej masę do dużego słoika i dodaj nasiona chia.
- Zakryj miksturę pokrywką i dobrze wstrząśnij, aby upewnić się, że nasiona chia są równomiernie rozprowadzone.
- Wstaw do lodówki do schłodzenia.
- Deser będzie gotowy, jak tylko nasiona chia napęcznieją.
- Podawaj z jogurtem naturalnym i dużą ilością jeżyn.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z nasionami chia dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama