Pulchne naleśniki z truskawkami
Oto przepis na bardzo pulchne naleśniki z truskawkami (składniki na 4 osoby).
Opublikowano: poniedziałek, 21 lipca 2014 13:19
Reklama
Reklama
- cukier waniliowy - 1/4 opakowania
- jajka - 2 szt.
- mąka zwykła - 250 gr
- mleko - 1 szklanka
- olej do smażenia
- ser biały - 200 gr
- olej – 3 łyżki
- truskawki – świeże lub mrożone
Jajka wbijamy do garnka, dodajemy cukier wanilinowy i ucieramy do uzyskania pulchnej białej masy, po czym dodajemy mleko. Do takiej masy dodajemy mąkę (ciasto musi mieć konsystencje lejącej się śmietany). Na koniec wlewamy olej do ciasta naleśnikowego. Smażymy cienkie placuszki na patelni, po wystudzeniu nakładamy na nie masę serową.
Masa: ser biały łączymy z cukrem i mała ilością śmietany. Zwijamy według uznania w trójkąt lub w rulonik. Całość polewamy zmiksowanymi, lekko osłodzonymi truskawkami.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama