Pulpety z cielęciny
Wypróbuj przepis na pulpety z cielęciny
![Laura z „Love Island” urodziła! Wcześniej mówiła o chorobie dziecka Laura z „Love Island” urodziła! Wcześniej mówiła o chorobie dziecka](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/e50f82-557555b.jpg?quality=90&resize=600,400)
Data publikacji: poniedziałek, 16 grudnia 2013 21:19
Reklama
- 10 dag cielęciny
- 1/2 żółtka
- włoszczyzna (pietruszka, seler, marchewka, por)
- 3 łyżeczki kleiku ryżowego
- natka pietruszki
Reklama
Mięso umyj, oczyść, zalej wodą i gotuj do miękkości. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze pół godziny. Kiedy włoszczyzna będzie miękka, wyjmij ją i zmiel z mięsem. Wlej pół surowego żółtka oraz dosyp drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem zmieszaj. Dodaj ugotowany kleik ryżowy. Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki. Gotuj w wywarze około pięciu, może siedem minut. Podawaj ciepłe.
Reklama
Reklama
Reklama