Pulpety z cielęciny
Wypróbuj przepis na pulpety z cielęciny
Opublikowano: poniedziałek, 16 grudnia 2013 21:19
Reklama
Reklama
- 10 dag cielęciny
- 1/2 żółtka
- włoszczyzna (pietruszka, seler, marchewka, por)
- 3 łyżeczki kleiku ryżowego
- natka pietruszki
Reklama
Mięso umyj, oczyść, zalej wodą i gotuj do miękkości. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze pół godziny. Kiedy włoszczyzna będzie miękka, wyjmij ją i zmiel z mięsem. Wlej pół surowego żółtka oraz dosyp drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem zmieszaj. Dodaj ugotowany kleik ryżowy. Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki. Gotuj w wywarze około pięciu, może siedem minut. Podawaj ciepłe.
Reklama
Reklama
Reklama