Reklama

Reklama
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 ,5 szklanki jogurtu naturalnego,
  • 2 jajka,
  • 1/4 szklanki wiórek kokosowych,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 250 g borówek,
  • 1/2 łyżeczki sody

Wszystkie składniki, oprócz wiórek kokosowych i borówek, umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy. Potem dodajemy wiórki kokosowe oraz borówki i jeszcze raz mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy łyżką na rozgrzaną patelnię, formując niewielkie placuszki. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoty kolor. Racuchy możemy podać z miodem, syropem klonowym lub oprószone cukrem pudrem.

Przepis nadesłany przez Iwonę na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama