Racuchy z borówkami i kokosem
Racuchy z borówkami i kokosem to ciekawy i prosty przepis na deser. To danie nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Zobacz, czy Ty poradzisz sobie z tym przepisem w kuchni.
- Iwona Ch
Opublikowano: wtorek, 25 listopada 2014 10:46
Reklama
Reklama
- 1 szklanka mąki,
- 1 ,5 szklanki jogurtu naturalnego,
- 2 jajka,
- 1/4 szklanki wiórek kokosowych,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 250 g borówek,
- 1/2 łyżeczki sody
Wszystkie składniki, oprócz wiórek kokosowych i borówek, umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy. Potem dodajemy wiórki kokosowe oraz borówki i jeszcze raz mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy łyżką na rozgrzaną patelnię, formując niewielkie placuszki. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoty kolor. Racuchy możemy podać z miodem, syropem klonowym lub oprószone cukrem pudrem.
Przepis nadesłany przez Iwonę na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama