Racuchy z owocami
Przepis na szybkie racuchu z owocami. Twoje dziecko z pewnością je polubi!
Opublikowano: poniedziałek, 21 lipca 2014 13:11
Reklama
Reklama
- cukier puder
- jajka - 3 szt
- mąka pszenna
- mleko
- owoce (najlepiej jabłka, gruszki lub śliwki)
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka (opcjonalnie)
Z jajek, mleka i maki ucieramy ciasto (można dodać proszek do pieczenia ale niekoniecznie). Ciasto musi mieć konsystencje lejącej się śmietany. Jabłka i gruszki trzeba obrać ze skórki, a śliwki wypestkować. Owoce pokroić na cząstki i dodać do ciasta tak żeby się całe w nim wykapały. Na patelni rozgrzać olej, na gorący kłaść łyżką racuchy. Zrumienić z jednej i z drugiej strony. Zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama