Reklama

Reklama
  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
  • szklanka ugotowanego ryżu,
  • 2 banany,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,
  • łyżka miodu (lub cukru),
  • kilka kropel zapachu waniliowego,
  • szczypta kurkumy (niekoniecznie),
  • 3 łyżki mąki ryżowej,
  • olej.

Reklama

Przepuść dwa razy przez maszynkę kaszę, ryż i banany. Dodaj wiórki, cynamon, miód (lub cukier), zapach, kurkumę i mąkę. Wymieszaj. Rozgrzej na patelni olej, kładź łyżką porcje ciasta (ma być luźne, jak na racuchy), lekko je spłaszczaj i smaż z obu stron na rumiano. Doskonale smakują na gorąco i na zimno.

Reklama
Reklama
Reklama