Racuszki z jabłkami
Która z nas nie miała ochoty na coś słodkiego w czasie ciąży? Jeśli masz ochotę na jakąś przekąskę, polecamy przepis na racuchy z jabłkami. Mogą one zasmakować całej rodzinie.
- Bogumiła
Opublikowano: poniedziałek, 3 marca 2014 15:25
Reklama
- 1,5 szkl mąki
- 1,5 szkl zsiadłego mleka
- 2 jajka
- 3 jabłka
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- sól,
- cukier puder
Jajka roztrzepać z mlekiem, mąką, szczyptą soli i sodą.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce (grube oczka) i wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać porcje ciasta, smażyć z obu stron na złoto. Posypać cukrem pudrem.
Przepis nadesłany przez Bogumiłę na konkurs "Dodaj przepis". Weź udział w naszym konkursie i wygraj książkę kulinarną "Kuchnia przyjaciółki".
Zobacz także
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama