Racuszki z patelni
Racuchy z owocami to jedno z ulubionych dań dzieci. Polecamy podawać je z owocami - wypróbuj nasz przepis.
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 09:38
Reklama
Reklama
- 3 jajka,
- szklanka mąki,
- mleko,
- owoce (jabłka, truskawki, śliwki),
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- cukier puder.
Reklama
Z jajek, mleka, mąki i proszku do pieczenia utrzyj ciasto musi mieć konsystencję śmietany. Jabłka obierz ze skórki, śliwki wypestkuj. Owoce pokrój na cząstki i dodaj do ciasta. Na patelnię wlej olej, a gdy się rozgrzeje, kładź łyżką racuchy. Zrumień z dwóch stron. Zdejmij z patelni, osącz z tłuszczu, wytnij nożykiem z każdego placka kształt gwiazdki, posyp cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama