• 250 g świeżego sera ricotta
  • 4 łyżki pesto
  • 2 pory
  • 3 ziemniaki
  • 20 czarnych oliwek
  • pieprz
  • sól
  • oliwa z oliwek extra virgin
Reklama

Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z pesto. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na nabiałowe przekąski

Reklama
Reklama
Reklama