Rolada schabowa z kiełbasą
Rolada schabowa z kiełbasą to propozycja obiadu dla całej rodziny. Taką roladę można podać jako oddzielny obiad (np. z pieczonymi ziemniakami i surówką) lub jako dodatek do kanapki lub sałatki.
- Edipresse
- 1 kg schabu środkowego
- 25 dag wiejskiej kiełbasy
- 10 dag sera żółtego
- 4 ząbki czosnku
- rozmaryn
- sól
- pieprz
Mięso rozetnij długim nożem na dość cienki prostokątny płat mięsa. Oprósz, solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Ser żółty pokrój na plastry i ułóż na mięsie. Na serze połóż kawałki kiełbasy. Mięso zwiń w roladę i zwiąż bawełnianą nicią. Włóż do żaroodpornej formy, posyp pokrojonym na plasterki czosnkiem.
Piecz około 80 minut w temp. 200 st. C. Podczas pieczenia podlewaj wytwarzającym się sosem. Podawaj na ciepło z pieczonymi ziemniakami i ulubiona surówką.
Zobacz inne przepisy na rolady z mięsa dla dziecka
Przepis: Beata Połatyńska/ www.beatapolatynska.pl