Reklama

Reklama
  • 1 kg schabu środkowego
  • 25 dag wiejskiej kiełbasy
  • 10 dag sera żółtego
  • 4 ząbki czosnku
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Mięso rozetnij długim nożem na dość cienki prostokątny płat mięsa. Oprósz, solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Ser żółty pokrój na plastry i ułóż na mięsie. Na serze połóż kawałki kiełbasy. Mięso zwiń w roladę i zwiąż bawełnianą nicią. Włóż do żaroodpornej formy, posyp pokrojonym na plasterki czosnkiem.
Piecz około 80 minut w temp. 200 st. C. Podczas pieczenia podlewaj wytwarzającym się sosem. Podawaj na ciepło z pieczonymi ziemniakami i ulubiona surówką.

Zobacz inne przepisy na rolady z mięsa dla dziecka

Reklama

Przepis: Beata Połatyńska/ www.beatapolatynska.pl

Reklama
Reklama
Reklama