Roladka ze szpinakiem
Roladka ze szpinakiem - przepis na obiad dla całej rodziny.
- Mamo to ja
Opublikowano: wtorek, 28 lipca 2015 09:12
Reklama
300 g sznycli z indyka
150 g mrożonego szpinaku
ząbek czosnku
olej
sól
pieprz
Reklama
Szpinak rozmroź, odciśnij z wody. Następnie podduś na patelni z posiekanym ząbkiem czosnku. Mięso umyj, osusz i lekko rozgnieć w dłoniach. Oprósz solą i pieprzem. Na każdym sznyclu połóż łyżkę szpinaku, zroluj. Roladki zwiąż bawełnianą nicią. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju, włóż roladki. Gdy się lekko zrumienią, podlej wodą i duś pod przykryciem około 10 minut. Usuń nitki. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Reklama
Polecamy: Sałatka ze szpinakiem i grzankami
Reklama
Reklama
Reklama