Reklama

300 g sznycli z indyka
150 g mrożonego szpinaku
ząbek czosnku
olej
sól
pieprz

Reklama

Szpinak rozmroź, odciśnij z wody. Następnie podduś na patelni z posiekanym ząbkiem czosnku. Mięso umyj, osusz i lekko rozgnieć w dłoniach. Oprósz solą i pieprzem. Na każdym sznyclu połóż łyżkę szpinaku, zroluj. Roladki zwiąż bawełnianą nicią. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju, włóż roladki. Gdy się lekko zrumienią, podlej wodą i duś pod przykryciem około 10 minut. Usuń nitki. Podawaj z ziemniakami i surówką.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu

Reklama

Polecamy: Sałatka ze szpinakiem i grzankami

Reklama
Reklama
Reklama