Reklama

Reklama
  • filet z soli lub dorsza,
  • mały kawałek filetu z łososia,
  • cytrynka,
  • łyżeczka gęstej śmietany,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki posiekanego koperku.

Na sos:

  • pół szklanki soku z wiśni,
  • szklanka mrożonych wiśni,
  • łyżka mąki ziemniaczanej.

Zmiksuj filet z łososia z dodatkiem odrobiny soku z cytryny i łyżeczki śmietany, dodaj koperek. Filety obsyp solą, pieprzem i posmaruj jedną stronę łososiowym farszem. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczką. Owiń w folię i piecz w piekarniku w temperaturze 180°C około 20 minut.
Zrób sos: rozmrożone wiśnie zmiksuj, dodaj sok, zagotuj. Połącz z rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką ziemniaczaną (sos powinien mieć konsystencję kisielu). Polej roladki.

Reklama

Nasza rada: Jeśli dziecko chce zjeść grzyby, podaj mu do tego dania pieczarki. Po umyciu i obraniu ze skórki umocz je w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli oraz pieprzu i usmaż na rozgrzanym oleju.
Uwaga: dla dzieci powyżej trzeciego roku życia!

Reklama
Reklama
Reklama