Reklama

Reklama
  • 6 filetów z kurczaka
  • 15 dag pistacji
  • 15 dag suszonych pomidorów w oliwie
  • 2 pomarańcze
  • słodka papryka
  • kolendra
  • sól
  • pieprz

Mięso rozbij tłuczkiem, posyp solą i pieprzem i odstaw na 15 minut. Pomidory osącz z oliwy, (oliwę zachowaj) i pokrój
w paski. Pistacje obierz. W rondlu rozgrzej oliwę z pomidorów.
Na mięso wyłóż pomidory i pistacje, zroluj i zwiąż bawełnianą nicią. Natrzyj papryką i włóż do rondla. Duś pod przykryciem, aż będą miękkie.
Pomarańcze sparz, osusz, obierz ze skórki, miąższ wytnij spomiędzy białych błonek. Z resztek pomarańczy wyciśnij sok.
Roladki wyjmij z rondla na talerz, do sosu w rondlu dodaj sok pomarańczowy i zagotuj. Mięsa pokrój na plastry. Przełóż na talerz, dodaj cząstki pomarańczy, polej sosem i posyp kolendrą. Podawaj na gorąco.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na kurczaka dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama