Rukola z groszkiem cukrowym, parmezanem i świeżą miętą
Wypóbuj przepis na sałatkę z rukoli z groszkiem cukrowym, parmezanem i świeżą miętą. To przepis Sylwii Wiesenberg dlacałej rodziny. Smacznego!
Opublikowano: wtorek, 17 czerwca 2014 19:47
Reklama
Reklama
- 200 g młodego groszku cukrowego
- 1 opakowanie rukoli
- 100 g tartego parmezanu
- kilka listków świeżej mięty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z ½ cytryny
- ocet balsamiczny
- sól morska lub sól wędzona do smaku
Umyj groszek i pokrój je w paski. Grubsze pędy można wcześniej zblanszować we wrzącej i osolonej wodzie.
Na talerzu ułóż rukolę z groszkiem cukrowym, całość posyp serem dojrzewającym, świeżo siekaną miętą. Wszystko skrop oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem sałatkę delikatnie wymieszaj, oprósz solą morską i polej aromatycznym octem.
Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama