Reklama
  • 200 g młodego groszku cukrowego
  • 1 opakowanie rukoli
  • 100 g tartego parmezanu
  • kilka listków świeżej mięty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny
  • ocet balsamiczny
  • sól morska lub sól wędzona do smaku

Umyj groszek i pokrój je w paski. Grubsze pędy można wcześniej zblanszować we wrzącej i osolonej wodzie.

Na talerzu ułóż rukolę z groszkiem cukrowym, całość posyp serem dojrzewającym, świeżo siekaną miętą. Wszystko skrop oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem sałatkę delikatnie wymieszaj, oprósz solą morską i polej aromatycznym octem.

Zobacz także

Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama