Rulonik z szynki i purée w sosie serowym
Rulonik z szynki i purée w sosie serowym. Przepis na danie dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:43
Reklama
Reklama
- 1 opakowanie purée ziemniaczanego,
- 4 plastry szynki gotowanej,
- 4 łyżki kukurydzy,
- 4 łyżki groszku,
- 100 g sera żółtego,
- 200 g sera camembert,
- 1 szklanka śmietany lub jogurtu,
- 1/2 l mleka,
- 1 jajo,
- łyżeczka masła.
Reklama
Przygotuj porcję groszku i kukurydzy. Odcedź i odstaw na bok. Przygotuj purée ziemniaczane według instrukcji na opakowaniu. Wymieszaj z mlekiem i kawałkiem masła. Dodaj groszek i kukurydzę, wymieszaj z jajkiem i tartym serem. Tak przygotowany farsz nałóż na plastry szynki, zawiń w rulonik i polej sosem serowym.
Sos: Drobno pokrojony camembert wymieszaj ze śmietaną i podgrzewaj na wolnym ogniu do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Reklama
Reklama
Reklama