Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie purée ziemniaczanego,
  • 4 plastry szynki gotowanej,
  • 4 łyżki kukurydzy,
  • 4 łyżki groszku,
  • 100 g sera żółtego,
  • 200 g sera camembert,
  • 1 szklanka śmietany lub jogurtu,
  • 1/2 l mleka,
  • 1 jajo,
  • łyżeczka masła.

Reklama

Przygotuj porcję groszku i kukurydzy. Odcedź i odstaw na bok. Przygotuj purée ziemniaczane według instrukcji na opakowaniu. Wymieszaj z mlekiem i kawałkiem masła. Dodaj groszek i kukurydzę, wymieszaj z jajkiem i tartym serem. Tak przygotowany farsz nałóż na plastry szynki, zawiń w rulonik i polej sosem serowym.
Sos: Drobno pokrojony camembert wymieszaj ze śmietaną i podgrzewaj na wolnym ogniu do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

Reklama
Reklama
Reklama