Reklama

Reklama
  • 4 plastry mięsa z piersi indyka - QAFP
  • jabłko
  • 8 suszonych moreli
  • mała cebula
  • 2 plastry ananasa (może być z puszki)
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • 1/2 szklanki rosołu lub wody
  • 1/2 szklanki śmietany

Mięso opłucz, lekko rozbij, oprósz solą, bazylią i pieprzem. Morele i plastry ananasa pokrój w cienkie paseczki lub kostkę. Jabłko i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pokrojone morele, ananasa, jabłko i cebulę wymieszaj i ułóż na plastrach mięsa. Zwiń je w rulony i zepnij wykałaczkami. Obsmaż ruloniki. Przenieś do rondla, zalej wrzątkiem lub chudym rosołem i duś ok. 15–20 minut. Możesz przygotować sos, dodając śmietanę i przyprawiając do smaku np. borówkami.

Reklama

Porcja dla dziecka - 1 rulonik

Reklama
Reklama
Reklama