Ruloniki z piersi indyka
Wypróbuj przepis na ruloniki z piersi indyka.
Opublikowano: niedziela, 15 grudnia 2013 20:15
Reklama
Reklama
- 4 plastry mięsa z piersi indyka - QAFP
- jabłko
- 8 suszonych moreli
- mała cebula
- 2 plastry ananasa (może być z puszki)
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- sól
- pieprz
- bazylia
- 1/2 szklanki rosołu lub wody
- 1/2 szklanki śmietany
Mięso opłucz, lekko rozbij, oprósz solą, bazylią i pieprzem. Morele i plastry ananasa pokrój w cienkie paseczki lub kostkę. Jabłko i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pokrojone morele, ananasa, jabłko i cebulę wymieszaj i ułóż na plastrach mięsa. Zwiń je w rulony i zepnij wykałaczkami. Obsmaż ruloniki. Przenieś do rondla, zalej wrzątkiem lub chudym rosołem i duś ok. 15–20 minut. Możesz przygotować sos, dodając śmietanę i przyprawiając do smaku np. borówkami.
Reklama
Porcja dla dziecka - 1 rulonik
Reklama
Reklama
Reklama