Ryba faszerowana
Wypróbuj przepis na rybę faszerowaną
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 19:24
Reklama
Reklama
- 1/2 kg filetów z ryby
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki manny
- jajko
- gałka muszkatołowa
- 2 marchewki
- pietruszka
- kawałek selera
- liść laurowy
- po 2 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
- sól morska
Reklama
Rybę mocz godzinę w wodzie z sokiem z cytryny, osusz i zmiel. Dodaj jajo, mannę, szczyptę gałki muszkatołowej (ewentualnie 2 łyżki rodzynek), wymieszaj. Wyłóż masę na gazę, ścisło zawiń, formując rulon, gazę na końcach zawiąż nicią. Ugotuj wywar z warzyw z przyprawami (ziele, liść, pieprz i sól). Włóż rybę i wolno gotuj ok. 25 minut. Odstaw, by wystygła. Zimną wyjmij z wywaru, rozwiń z gazy i pokrój w plastry. Udekoruj plasterkami marchewki, ćwiartkami cytryny i natką.
Reklama
Reklama
Reklama