Reklama

Reklama
  • grubszy filet z soli
  • szklanka suchego makaronu (np. kokardki)
  • po 1/2 szklanki żółtej i zielonej fasolki szparagowej
  • 5 suszonych pomidorów w oliwie
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej bazylii i kilka gałązek do dekoracji
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • odrobina soli morskiej i kolorowego pieprzu
  • łyżka startego żółtego sera

Reklama

Rybę umyj, osusz, usuń pozostałości ości, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, oprósz odrobiną soli i pieprzu. Pozostaw na godzinę w lodówce. Suszone pomidory zmiksuj z bazylią i oliwą z oliwek na jednolitą pastę. Żaroodporne naczynie posmaruj oliwą. Włóż do niego rybę i nałóż na nią pastę z pomidorów. Piecz ok. 20 minut w 180°C. Makaron ugotuj, przelej zimną wodą i odcedź. Fasolkę umyj, oczyść, gotuj ok. 10 minut. Na talerz nałóż makaron, ułóż na nim rybę, od razu posypując ją żółtym serem, obok połóż fasolkę.

Reklama
Reklama
Reklama