Ryżowa smakowitość
Sałatka ryżowa z fasolką dla dziecka. Ryżowa smakowitość.
![Ryż z warzywami ryż, warzywa, potrawa, jedzenie, kuchnia](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgnlb9cr-0105d19.jpg?quality=90&resize=980,654)
Data publikacji: wtorek, 10 grudnia 2013 11:49
Reklama
- 75 g ryżu,
- 100 g fasolki szparagowej,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 jajo na twardo,
- 2 pomidory,
- 2 lub 3 liście zielonej sałaty.
Sos:
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- ząbek czosnku,
- sok z połówki cytryny,
- sól.
Reklama
Pokrój fasolkę szparagową w cienkie paseczki. Gotuj 10 minut we wrzącej i osolonej wodzie. Kukurydzę odcedź. Ugotuj ryż w osolonej wodzie, trzymaj na ogniu przez 20 minut. Wszystkie składniki odstaw do ostygnięcia. Potem włóż do salaterki, dodaj drobno pokrojone pomidory i paski zielonej sałaty. Wymieszaj.
Przygotuj sos:
Rozgnieć czosnek i połącz go z sokiem z cytryny i oliwą. Wymieszaj. Sosem polej sałatkę, posyp po wierzchu tartym jajem na twardo.
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama