Ryżowe esy floresy z warzywami
Każde dziecko lubi makaron. Tym razem w innej wersji - makaron ryżowy z warzywami. Podaj go dziecku - nawet największy niejadek polubi warzywa w tej wersji.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: poniedziałek, 8 sierpnia 2016 13:18
Reklama
Reklama
- 200 g makaronu ryżowego
- 1/2 brokułu
- młoda cukinia
- mały ząbek czosnku
- 2 mała cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i biały pieprz do smaku
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Umyj cukinię, potnij obieraczką wzdłuż w długie, cienkie paski. Zagotuj wodę ze szczyptą soli, dodaj pokrojonego na małe różyczki brokuła, gotuj 4 minuty, odcedź. Rozgrzej patelnię, wlej olej, drobno pokrojoną cebulkę i czosnek, paski cukinii, smaż przez chwilę. Dodaj makaron i brokuła, dopraw do smaku.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na makaron dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama