Reklama

na ciasto:

Reklama
  • 25 dag mąki
  • szklanka mleka
  • 2 jajka
  • szklanka wody
  • olej do smażenia

na farsz:

  • cukinia
  • po 1/2 żółtej i czerwonej papryki
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • szklanka wrzątku
  • kostka rosołowa
  • szczypiorek

Zmiksuj mąkę, mleko, wodę, jajka i sól na jednolite, dosyć gęste ciasto. Odstaw na 30 minut. Wylewaj ciasto cienką warstwą na rozgrzaną patelnię i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Trzymaj naleśniki w cieple.
Pokrój warzywa w drobną kostkę. Rozpuść kostkę rosołową w szklance wrzącej wody. Wlej wywar na patelnię, dodaj warzywa i dopraw pieprzem. Duś warzywa do odparowania wody. Pod koniec dodaj masło.
Układaj warzywa na naleśnikach i zwijaj w sakiewki. Zawiązuj szczypiorkiem. Podawaj na ciepło.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na naleśniki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama