Sałata z grillowanymi krewetkami i szpinakiem
To przepis dedykowany osobom, u których kuchnia śródziemnomorska często gości na talerzu. To pyszne danie zachwyci nie jedno podniebienie i sprawi, że nawet jako sałatka do obiadu sprawdzi się idealnie.
Opublikowano: wtorek, 30 grudnia 2014 10:09
Reklama
Reklama
- ½ opakowania mieszanki sałat Fit&Easy Active
- ½ opakowania Szpinaku Fit&Easy
- 200 g obranych krewetek
- 15 pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- odrobina chili
- sok z ½ cytryny
Krewetki zamarynuj w oliwie, soku z cytryny, chili, posiekanym czosnku oraz pieprzu przez około pół godziny. Potem grilluj je na patyczkach od szaszłyków lub patelni z odrobiną oliwy (1,5 minuty z każdej strony). Na koniec, owoce morza posól. Do naczynia wysyp mieszankę sałat oraz szpinak, dodaj połówki pomidorków i krewetki.
Polecamy: Sałata z miechunką
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama