Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie sosu sałatkowego francuskiego
  • 300 g makaronu typu świderki
  • 12 czarnych oliwek
  • 300 g mieszanki sałat
  • 10 pomidorków cherry
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kaparów
  • 4 łyżki oliwy
  • małe opakowanie kiełków
  • dwie łyżki wody

Ugotuj jajka na twardo, a makaron do miękkości (a potem go odcedź). Następnie umyj i podziel na mniejsze kawałki sałatę. Pokrój pomidory na cząsteczki, a oliwki na połówki. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj wcześniej przygotowany sos francuski i znów wymieszaj dokładnie (zrób go według przepisu na opakowaniu; zwykle dodaje się dwie łyżki oliwy z oliwek oraz dwie łyżki wody)
Sałatkę wyłóż do salaterki, udekoruj ćwiartkami jajka i kiełkami.

Porada kucharza - Piotra Murawskiego: do sałatki można również dodać anchois.

Źródło: materiały prasowe Knorr

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama