Reklama

Reklama
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 szklanka majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • olej
  • przyprawa Gyros

Pierś z kurczaka pokrój w drobne paski i wymieszaj z przyprawą. Odstaw na 15 minut. Następnie podsmaż na oleju i pozostaw do ostygnięcia.
Cebulkę i paprykę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę osącz na sicie. Kapustę drobno posiekaj. Majonez wymieszaj z keczupem.
Do miski włóż składniki sałatki. Polej sosem i wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na sałatki

Reklama
Reklama
Reklama