Reklama

Reklama
  • 4 dojrzałe pomidory,
  • zielony ogórek,
  • zielona papryka albo mały por,
  • 100 g sera żółtego w plastrach,
  • pęczek koperku,
  • cytryna
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól,
  • pieprz.

Reklama

Wszystkie warzywa starannie opłucz. Obierz ze skórki ogórka, pomidory sparz i usuń z nich skórkę, pokrój warzywa na plastry. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w cieniutkie paseczki. Zrób paseczki z żółtego sera. Przygotuj sos – wyciśnij sok z umytej cytryny, dodaj olej, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Warzywa przełóż do salaterki, dodaj ser, przygotowany sos i lekko wymieszaj. Sałatkę posyp drobno posiekanym koperkiem. To znakomite danie na kolację. Można podawać z pszenną bułeczką.

Reklama
Reklama
Reklama