Reklama

Reklama
  • 100 g fileta z wędzonego pstrąga bez ości
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 1/2 mango (jeśli dziecko jest uczulone, możesz podać gruszkę)
  • łyżka rodzynek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • łyżeczka soku z cytryny

Sprawdź, czy w rybie nie ma ości i podziej ją na mniejsze kawałki. Mango obierz, odkrój od pestki, pokrój w kostkę. Rodzynki zalej odrobiną gorącej wody, odstaw na 5 minut, odcedź. Szczypiorek drobno posiekaj. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, polej sałatkę.

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Zapiekanka z dorsza z dynią i pieczarkami

Reklama
Reklama
Reklama