Sałatka w miodowym sosie
Zobacz, jak zrobić pyszną sałatkę w miodowym sosie.
- Piotr Modelewski
- opakowanie mixu sałat Fit&Easy,
- 1 czerwona papryka,
- 1 żółta papryka,
- 1 papryczka chili,
- 1 łyżka marynowanego imbiru,
- 400 g filetów z łososia,
- 2 łyżki oleju, 2 łyżki miodu,
- 2 łyżki musztardy,
- 1 łyżeczka sosu sojowego,
- sól,
- pieprz
• Łososia pokroić w kostkę, po czym usmażyć na oleju na złoty kolor. Zdjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia. • Papryki umyć, przepołowić, wyciąć gniazda nasienne, a następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na około 20 minut i opiec. Wyjąć, zdjąć skórkę i pokroić miąższ w paseczki. • Papryczkę chili rozciąć wzdłuż, usunąć nasionka, a strączek posiekać. Wymieszać z pokrojonymi paprykami oraz sałatą. • Warzywa przełożyć na duży półmisek, obłożyć kawałkami łososia. • Musztardę utrzeć z sosem sojowym, miodem i resztą oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polać sałatkę, na koniec całość posypać płatkami imbiru osączonymi z zalewy.
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki