Reklama
  • opakowanie mixu sałat Fit&Easy,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 żółta papryka,
  • 1 papryczka chili,
  • 1 łyżka marynowanego imbiru,
  • 400 g filetów z łososia,
  • 2 łyżki oleju, 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego,
  • sól,
  • pieprz

• Łososia pokroić w kostkę, po czym usmażyć na oleju na złoty kolor. Zdjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia. • Papryki umyć, przepołowić, wyciąć gniazda nasienne, a następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na około 20 minut i opiec. Wyjąć, zdjąć skórkę i pokroić miąższ w paseczki. • Papryczkę chili rozciąć wzdłuż, usunąć nasionka, a strączek posiekać. Wymieszać z pokrojonymi paprykami oraz sałatą. • Warzywa przełożyć na duży półmisek, obłożyć kawałkami łososia. • Musztardę utrzeć z sosem sojowym, miodem i resztą oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polać sałatkę, na koniec całość posypać płatkami imbiru osączonymi z zalewy.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama