Sałatka warzywna
Jesienią i zimą, podczas długich wieczorów spędzanych w domu, często jednak podjadamy nie to, co powinniśmy. Zamiast sięgać po słodycze, warto postawić na zdrowe przekąski pełne warzyw i owoców - np. sałatkę warzywną.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Sandra, producenta warzyw konserwowych
Opublikowano: wtorek, 13 grudnia 2016 12:40
Reklama
Reklama
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 4 ogórki konserwowe
- 1 por
- 5 jajek
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Obranego pora kroimy w cienkie plasterki i zaparzamy go w osolonym wrzątku przez około 2 minut, odcedzamy. Następnie gotujemy jajka na twardo i kroimy je w grubszą kostkę. Do miski wsypujemy kolejno odcedzoną kukurydzę oraz fasolę, pora, jajka, oraz pokrojone w grubszą kostkę ogórki. Do całości dodajemy majonez, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę przekładamy do mniejszych pucharków i dekorujemy pietruszką.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na sałatki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama