Sałatka z arbuzem i rukolą
Na upały najlepsze są potrawy lekkostrawne, które jednocześnie orzeźwiają. Na przykład sałatka z arbuza i rukoli. Polecamy ją całej rodzinie.
- Justyna/ Crispy Natural
Opublikowano: czwartek, 7 sierpnia 2014 14:02
Reklama
Reklama
- 1 arbuz
- 1 opakowanie sera feta
- pół opakowania ziaren słonecznika
- rukola
- oliwa z oliwek
- paczka czipsów Chrupiące Plasterki Truskawki
- sól
- pieprz
Schłodzony w lodówce arbuz pokrój na kawałki.
Rukolę umyj, osusz listki i połącz z arbuzem, dodając do smaku odrobinę oliwy z oliwek oraz sól i świeżo mielony pieprz.
Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni, dzięki temu będą one mieć wyjątkowy aromat i smak.
Dodaj ostudzony słonecznik do mieszanki arbuza i rukoli, wszystko wymieszaj. Do sałatki dodaj fetę – pokruszoną lub pokrojoną w kostkę, wedle upodobań. Schłodz całość w lodówce. Przed podaniem sałatkę posypać chrupiącymi plasterkami truskawki.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama