Reklama

Reklama
  • 1 arbuz
  • 1 opakowanie sera feta
  • pół opakowania ziaren słonecznika
  • rukola
  • oliwa z oliwek
  • paczka czipsów Chrupiące Plasterki Truskawki
  • sól
  • pieprz

Schłodzony w lodówce arbuz pokrój na kawałki.
Rukolę umyj, osusz listki i połącz z arbuzem, dodając do smaku odrobinę oliwy z oliwek oraz sól i świeżo mielony pieprz.
Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni, dzięki temu będą one mieć wyjątkowy aromat i smak.
Dodaj ostudzony słonecznik do mieszanki arbuza i rukoli, wszystko wymieszaj. Do sałatki dodaj fetę – pokruszoną lub pokrojoną w kostkę, wedle upodobań. Schłodz całość w lodówce. Przed podaniem sałatkę posypać chrupiącymi plasterkami truskawki.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama