Reklama

Reklama
  • 2 duże buraki
  • 200 g Jarmużu Fit&Easy
  • 100 g Szpinaku Fit&Easy
  • 100 g koziego sera
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 50 g orzechów włoskich
  • 30 ml octu balsamicznego

Jarmuż ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, następnie wystudź go w wodzie z kostkami lodu. Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, przez 1,5 godziny. Kozi ser pokrój w kostkę. Jarmuż wymieszaj ze szpinakiem, buraki pokrój w kostkę. Ułóż ser i buraki na zieleninie, polej oliwą i octem, posyp orzechami.

przepis Jana Kuronia - ambasadora marki Fit&Easy

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Ratatouille

Reklama
Reklama
Reklama