Reklama

Reklama
  • 200 g pomidorków koktajlowych (ewentualnie innych pomidorów, np. malinowych)
  • 1 opakowanie młodych liści szpinaku
  • 5 świeżych fig pokrojonych w cząstki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • czerwona cebula
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1-2 łyżki octu balsamicznego
  • szczypta soli morskiej do smaku

Pomidory pokrój w cząstki i ułóż na talerzu razem z sałatami, figami i plastrami cebuli. Całość skrop oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym, oprósz solą morską i posyp świeżo pokrojoną bazylią. Sałatka idealnie komponuje się z serem kozim lub serem feta.

Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama