Reklama

Reklama
  • 30 dag świeżych truskawek
  • 2 garście Rukoli Fit&Easy
  • 20 dag sera typu feta
  • 5 dag uprażonych płatków migdałowych
  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
  • Kilka listów mięty do dekoracji
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 4 łyżki soku z pomarańczy

Rukolę wyłóż na płaskie naczynie. Dodaj umyte i pokrojone truskawki. Ser pokrój w kostkę, obtocz w posiekanych listkach mięty i dodaj do pozostałych składników. Całość posyp płatkami migdałowymi i polej sosem przygotowanym z miodu wymieszanego z sokiem pomarańczowym. Dla ozdoby dodaj kilka listków mięty.

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Orzeźwiająca sałatka z arbuzem

Reklama
Reklama
Reklama