Reklama

Reklama
  • 20 dag wędzonego na zimno łososia,
  • 2 granaty,
  • 2 cienkie gałązki selera naciowego,
  • 2 średnie jabłka,
  • Kawałek marynowanego imbiru,
  • Kilka gałązek szczypiorku,
  • 2 garście mixu sałat Fit&Easy.
  • SOS: Sok z 1 granatu, Cukier, Łyżka oliwy z oliwek, 1-2 łyżki czerwonego octu winnego.

1. Granaty przekroić na połówki, ostrożnie wydrążyć ziarenka, wyczyścić środek, żeby potem nadziać połówki sałatką. 2. Z ziaren jednego granatu wycisnąć sok. Połówkę jabłka pokroić w plasterki do dekoracji, pozostałe w kostkę. Seler naciowy pociąć w półksiężyce, imbir i szczypiorek drobno posiekać. Łososia pokroić w niezbyt duże kawałki ( 4 małe plasterki zostawić do dekoracji). Odłożyć po 2 łyżki ziaren granatu, selera i szczypiorku do dekoracji. 3. Wszystkie składniki sosu wymieszać. 4. Jabłka, owoce granatu, seler, marynowany imbir, łosoś, szczypiorek wymieszać z 2/3 sosu. Sałatkę nakładać do połówek granatów do 2/3 wysokości, przykryć plasterkami łososia. Udekorować odłożonymi jabłkami, selerem, szczypiorkiem i ziarenkami granatu. 5. Na talerzu ułożyć porcje kolorowej sałaty, ziarenka granatu i kawałki jabłek, polać sosem a następnie położyć połówki granatu z sałatką.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama