Reklama

Reklama
  • 2 jabłka,
  • 2 gruszki,
  • 2 banany,
  • 2 pomarańcze,
  • 1 mango,
  • 1-2 kiwi,
  • 5 plastrów ananasa (z puszki),
  • 1 opakowanie rodzynek (100 g),
  • 1 grejpfrut,
  • 1 limonka,
  • szczypta imbiru.

Reklama

Owoce umyj, osusz i obierz. Rodzynki opłucz i pozostaw do wyschnięcia. Plastry ananasa odsącz z soku. Jabłka, gruszki i mango oczyść z pestek, pokrój w krążki, podobnie jak banany, kiwi i pomarańcze. Z grejpfruta i limonki wyciśnij sok, dodaj szczyptę imbiru. Owoce włóż do szklanego naczynia i pokrop sokiem. Wstaw sałatkę do lodówki na godzinę. Sałatkę udekoruj listkami mięty lub bitą śmietaną. Podawaj z biszkoptami, ciasteczkami owsianymi lub kruchymi.
Porcja dla dziecka = 2-3 łyżki.

Reklama
Reklama
Reklama