Reklama
  • ¾ kg ziemniaków,
  • 25 dag zielonej fasolki szparagowej,
  • 4 jajka,
  • 1 cebula,
  • 5 łyżek czarnych oliwek,
  • 1 pomidor,
  • 5 rzodkiewek,
  • 1 opakowanie mixu sałat Fit&Easy active,
  • Sól,
  • pieprz,
  • cukier,
  • koperek,
  • ½ szklanki oleju,
  • cytryna,
  • 2 ząbki czosnku

Umyte ziemniaki wrzuć na osolony wrzątek i gotuj w mundurkach 20 minut. Odlej, przestudź i obierz. Pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj fasolkę, wyjmij, odcedź na sicie i pozostaw do wystudzenia. Ugotuj jajka na twardo, obierz je i pokrój na ćwiartki. Obraną cebule posiekaj. Oliwki osącz z zalewy i pokrój na połówki. Pomidor opłucz i pokrój na cząstki. Oczyść i pokrój rzodkiewki. W salaterce wymieszaj wszystkie składniki sałatki, dodaj opakowanie mixu sałatkowego, posyp pieprzem i solą. Polej sosem przygotowanym z oleju, 2 łyżek soku z cytryny, posiekanego czosnku, soli, pieprzu i cukru. Posypać posiekanym koperkiem.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama