Sałatka ziemniaczana
Zobacz, przepis na sałatkę ziemniaczaną.
- Marika Piekut
Opublikowano: czwartek, 17 kwietnia 2014 12:07
Reklama
- ¾ kg ziemniaków,
- 25 dag zielonej fasolki szparagowej,
- 4 jajka,
- 1 cebula,
- 5 łyżek czarnych oliwek,
- 1 pomidor,
- 5 rzodkiewek,
- 1 opakowanie mixu sałat Fit&Easy active,
- Sól,
- pieprz,
- cukier,
- koperek,
- ½ szklanki oleju,
- cytryna,
- 2 ząbki czosnku
Umyte ziemniaki wrzuć na osolony wrzątek i gotuj w mundurkach 20 minut. Odlej, przestudź i obierz. Pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj fasolkę, wyjmij, odcedź na sicie i pozostaw do wystudzenia. Ugotuj jajka na twardo, obierz je i pokrój na ćwiartki. Obraną cebule posiekaj. Oliwki osącz z zalewy i pokrój na połówki. Pomidor opłucz i pokrój na cząstki. Oczyść i pokrój rzodkiewki. W salaterce wymieszaj wszystkie składniki sałatki, dodaj opakowanie mixu sałatkowego, posyp pieprzem i solą. Polej sosem przygotowanym z oleju, 2 łyżek soku z cytryny, posiekanego czosnku, soli, pieprzu i cukru. Posypać posiekanym koperkiem.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama