Reklama

Reklama
  • plaster schabu
  • łyżka kukurydzy z puszki
  • pół małej czerwonej papryki
  • łyżeczka startego żółtego sera
  • kilka łyżek bułki tartej
  • bazylia lub oregano
  • sól

- pieprz

Reklama

Mięso umyj i przekrój tak, aby w schabie stworzyła się kieszeń. Rozbij tłuczkiem nacięty plaster jak najcieniej. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Wymieszaj z kukurydzą i startym serem. Dopraw farsz pieprzem, odrobiną soli, szczyptą bazylii. Do kieszeni z mięsa nałóż farsz i zepnij wykałaczkami. Owiń kotlet folią aluminiową i włóż do piekarnika. Piecz około 45 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia rozwiń folię, żeby mięso mogło się trochę przyrumienić. Podawaj z ryżem.

Reklama
Reklama
Reklama