Schabowa kieszonka
Przygotuj dla swojego dziecka schab z warzywami. To proste i smaczne danie
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 21:13
Reklama
Reklama
- plaster schabu
- łyżka kukurydzy z puszki
- pół małej czerwonej papryki
- łyżeczka startego żółtego sera
- kilka łyżek bułki tartej
- bazylia lub oregano
- sól
- pieprz
Reklama
Mięso umyj i przekrój tak, aby w schabie stworzyła się kieszeń. Rozbij tłuczkiem nacięty plaster jak najcieniej. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Wymieszaj z kukurydzą i startym serem. Dopraw farsz pieprzem, odrobiną soli, szczyptą bazylii. Do kieszeni z mięsa nałóż farsz i zepnij wykałaczkami. Owiń kotlet folią aluminiową i włóż do piekarnika. Piecz około 45 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia rozwiń folię, żeby mięso mogło się trochę przyrumienić. Podawaj z ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama