Reklama
  • 50 dag mielonego twarogu
  • 20 dag cukru
  • 70 dag truskawek
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 l kremówki
  • tabliczka białej czekolady
  • listki mięty
  • rurki waflowe

Truskawki oczyść, kilka odłóż do dekoracji. Połowę pozostałych zmiksuj z cukrem na mus. Resztę pokrój na kawałki.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, rozpuść w kąpieli wodnej. Twaróg zmiksuj z musem truskawkowym i żelatyną. Dodaj pokrojone truskawki i ubitą kremówkę.
Masę przełóż do tortownicy ze zdejmowanym brzegiem. Wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyłóż na talerz.
Rurki waflowe posmaruj z jednej strony odrobiną roztopionej czekolady i przyklej do boków tortu. Wierzch polej resztą czekolady i udekoruj truskawkami.

Zobacz inne przepisy na serniki dla dzieci

Zobacz także
Reklama

Przepis, wykonanie i zdjęcie: A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska

Reklama
Reklama
Reklama