Reklama

Reklama
  • 2 jaja
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki serka białego (może być śmietankowy lub wiejski)
  • odrobina soli
  • konfitury
  • świeże owoce

Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać łyżkę miodu i serek. Wymieszać. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć białka z wymieszanymi żółtkami, miodem i serkiem. Nagrzać piekarnik do 150 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formować koła o grubości 1,5 centymetra i średnicy 10 cm. Piec ok. 10-15 min do uzyskania złotego koloru. Podawać z konfiturami lub sezonowymi owocami.

Przepis nadesłany przez Zofię Sadurską na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama