Śliwkowo-ryżowy przysmak
Przygotuj dla swojego dziecka ryż o smaku śliwki. Ten prosty przepis to idealne rozwiązanie dla osób, które lubią szybkie i łatwe dania.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 21:20
Reklama
- pół małej marchewki,
- śliwka mrożona,
- 1,5 łyżki ryżu,
- łyżeczka masła,
- szklanka wody,
- 40 g schabu wieprzowego,
- koperek.
Reklama
Mięso ugotuj oddzielnie w małej ilości wody. Zagotuj wodę i wsyp do niej ryż. Marchewkę dokładnie umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i wrzuć do ryżu. Dodaj śliwkę (bez pestki). Gotuj wszystko do miękkości. Zupkę zmiksuj dokładnie z połową ugotowanego mięsa i dodaj masło. Zagotuj. Resztę schabu drobniutko posiekaj i posyp nim wierzch zupki. Udekoruj drobno posiekanym koperkiem.
Porcja: miseczka zupki.
Reklama
Reklama
Reklama