Ciasto naleśnikowe:

Reklama
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 5 płaskich łyżek Nestlé Sinlac
  • łyżka oleju
  • 60 ml wody
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • duże jabłko
  • 2,5 łyżeczki Nestlé Sinlac
  • cukier do smaku
  • kawałek banana

Reklama

Połącz Nestlé Sinlac z wodą. Dodaj olej, mąkę ryżową, sól i wymieszaj. Rozgrzej patelnię. Olej do smażenia dodaj tylko do pierwszego naleśnika. Kolejne smaż, nie dodając tłuszczu. Jabłko obierz, pokrój na kawałki, podduś na małym ogniu w niewielkiej ilości wody. Kiedy zamieni się w papkę, wsyp Nestlé Sinlac i zamieszaj. Do smaku możesz dosypać trochę cukru. Jeśli konsystencja będzie rzadka, dodaj kawałek rozgniecionego banana. Placuszki posmaruj masą jabłkowo-bananową, zwiń i pokrój w poprzek. Możesz je posypać cukrem pudrem.

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama