Reklama
  • 2 płaskie łyżki mąki ryżowej,
  • 5 płaskich łyżek Nestlé Sinlac do ciasta,
  • łyżka oleju,
  • 60 ml wody,
  • szczypta soli,
  • duże jabłko,
  • 2,5 łyżeczki Nestlé Sinlac do nadzienia,
  • cukier do smaku,
  • kawałek banana.

Reklama

Połącz Nestlé Sinlac z wodą. Dodaj olej, mąkę ryżową, sól i starannie wymieszaj. Rozgrzej patelnię i smaż placuszki. Jabłko obierz ze skórki, pokrój na kawałki i podduś na małym ogniu w niewielkiej ilości wody. Kiedy zamieni się w papkę, wsyp Nestlé Sinlac, dodaj kawałek rozgniecionego banana, zamieszaj. Do smaku możesz dosypać trochę cukru. Placuszki posmaruj masą jabłkowo-bananową, zwiń w ruloniki i pokrój w poprzek.

Reklama
Reklama
Reklama